Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 Saffran och citron kan vara en utman
ing för vinet , men det behöver inte bli någon svårare match . Själv känner jag mig mera utmanad av lättmargarinet som ska ingå i saffranssmöret, men det blir faktiskt en ännu lättare match. Jag byter helt sonika (förlåt Lotta och Nisse) ut det mot riktigt smör och får därmed ett bättre försvar mot den eventuella attacken från saffrans- och citronflanken. En lätt utsvävning blir det på vinfronten också. Vad gäller vininköp finns det visserligen ett slags svensk smärtgräns vid 60 kr, och med tanke på den vill jag påminna om det utmärkta friska, torra vita argentinska vinet 1995 Santa Tulia Torrontés Chenin Blanc (nr 6689, pris 55 m) som kom i jÄuari. Men låt oss spränga Änärtgränsen mefli; respektive 25 kr och satM dem på två febjBariviner som bör göra den liar rödingrätten nll en riktig fest. Först ut, med säljstart 5 februari, är 1995 Southern Cross Char lo inay (nr 6422, pris 75 kr) från Hawke s Ba\, " 4va Zeeland. Det har äpple och tropisk fru :t med ett stänk citrus i den druviga doften, ocfl smaken, som har en liten vanilj ig sötma av frukten och ekfaten, får en läcker to*f-bal9Bl!> afllelWhtronga syran. Ännu ett strå, octetftf kronor, vassare är 1990 Riesling Terrasse^Tjrhal (nr 2933, pris 85 kr) från Freie Weingärtr er Wachau i Österrike. Wachau ligger sågDiikt vackert utmed Donau, och på de brår ta terrasserna utmed floden växer landets bpta Riesling och Griiner Veltliner, som är Österrikes nationaldruva med över en tredjedel a\ all vinodlingsmark. Freie ^Veingärtner "IWachau, eller FWW, är ett # t kooperativ^»! nyligen utnämndes ri 11 /Årets Vinmakarelv. tidningen Ciourmet. Dtjfc aktuella vinet haj cn stor doft med såväl krusbär som tropisk frukt och ren, elegant mineralton, och sjutton vet om där inte finns ett drag av choklad och tobak också. Smaken uppvisar en lättsam elegans med klingande frisk syra och såväl grape som citrus i den fruktrika korgen. Apelsinsalladen klarar sig säkert briljant utan ackompanjerande dryck, men ingen skulle nog tacka nej om det fanns ett litet glas kvar av apelsinlikören. Cointreau, Grand iMarnier och Mandarine Napoleon hör till klassikerna i den här kategorin, men pröva gärna en Créole Schrubb, apelsinsmaksatt rom från Martinique, eller en Ponche Caballero från Spanien. Jan Samuelson är återkommande vinskribent i Buffé.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32