Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 • JA J • Vår främsta roll är att se t
ill att det finns varor av hög kvalitet och till fördelaktigt pris i ICA-butikerna - bättre än hos konkurrenterna. Men vi vill även bidra aktivt till att våra kunder lever sunt och har trevligt på sin fritid. ICA-handlarna finns därför med i ett antal aktiviteter, där många människor är engagerade. Det gäller aktiviteter och evenemang tillsammans med Röda korset, Cancerfonden, Världsnaturfonden mfl. Men också olika idrotter. Enskilda ICA-handlare samarbetar med åtskilliga lokala klubbar. Men vi arbetar även med lag och klubbar på elitnivå i olika folksporter. Ni känner igen IFK Göteborg, Irsta HF, Åsarna IK och många fler. Vinteridrott är aktuellt just nu. I år gör vi en särskild satsning bara för er som har ICA Kundkort. Det är "ICA KORT-VASAN" som går av stapeln den 28 februari för både damer och herrar. Ett kortare Vasalopp (30 km) under trivsamma former. Vi ses i spåret! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB TRENDE R SL 3 &^*t Vete, fullkorn eller ris. Långa och tunna eller breda och tjocka. Stekta eller kokta. Oavsett; nudlar är inne. Wagamama i London öppnade 1992 och blev en succé bland de yngre. Förra året kom den första nudelrestaurangen i Sverige: East Noodle bar i Stockholm. Fler lär följa. Nudlar är billig mat. Och lättlagad. Utbudet med små nudelpaket i ICA-butikerna lockar också många unga matentusiaster; bra alternativ till spagetti och makaroner. Nudlar och nudelbarer är dock inget nytt. De har funnits i 2000 år i Kina! Och nästan lika länge i Japan. I nästa Buffé presenterar vi recept med nudlar som bas - inspiration från Wagamamas bok Way of the Noodle. Pep e Kilsso n • FRÅGO R O M LÖSNUMMERPRIS : 20 KRONOR . INNEHAVARE AV ICA KUNDKOR T FÅR TIDNINGE N UTAN KOSTNAD ! Prenumerationsärenden : Pris helår 240 kr. Postgirokonto 27 0+ 29- 4. Annons : Lennart Carlsson, 021-194231. Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Producerad av ICA Förlaget AR. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri : Tryckcentra AB. Prenumerationsfrågor: 021-194400, vardagar 9-11 och 14-16. Receptfrågor: ICA Provkök 0S--28 2400, vardagar 9-11. IC A KUNDKORT : 033-14 004 0 RECEPTFRÅGOR : IC A PROVKÖ K 08-728 24 0 0 {vardagar kl 09-11) wa y of th e noodl e i Dit • Skriv och tyck till, uppmanade vi. Och många har gjort det: "Jag tillhör den lite runda typen, försöker därför tänka på vad jag äter. Något som faktiskt har effekt på mig och många andra är sk viktväktarmat. Det skulle vara inspirerande med något sådant recept ibland." Det skriver Ingrid Jonsson i Älmhult. Helt klart, efter många telefonsamtal och brev, tillhör Ingrid en stor skara som tycker att det är viktigt med näringsriktig mat. lag kan själv skriva under på det och vår målsättning är att de flesta recepten ska vara sunda. I det här numret kan jag glädja Ingrid, med flera, med recept på både nyttig och spännande mat. På sid 5-8 får vi smakprov på rätter som alpina skidlandslaget kommer att äta under VM, som pågår 12-24 februari. Mycket energi men lite fett ska det vara. Lottas lättlagade bjudmat på sid 10 följer också den smala linjen, liksom provkökets matsedel "Billiga veckan" gör. Må väl och fortsätt med tyckandet! Tony Wallin Chefredaktör Buffé innehall 5 Smaka alpina VM-maten 10 Lördagsgott med fin fisk Mathias lagar vilt i Lappland s I Rock'n'roll i Godsfmkans kök 24 Enkelt med ägg : 1 Bjud på festmat med krydda 4 t Är fosfater skadliga för korven? Buffé CHEFREDAKTÖ R TON Y WALLIN 08-7282 3 78
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32