Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto. RISOTTO GRÖN ÄRTRISOTTO 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 4 msk konc kycklingeller grönsaksfond ca 14 dl vatten 3 schalottenlökar 2 msk smör 4 dl risottoris 2 dl torrt vitt vin 2 dl finriven parmesan ½ dl hackade nötter eller frön salt, svartpeppar Ärtkräm 1 kruka basilika 250 g tinade frysta gröna ärtor 65 g bladspenat ½ dl olivolja 1 msk finrivet citronskal GÖR SÅ HÄR 1. Ärtkräm: Plocka basilikan och spar några blad till topping. Mixa alla ingre dienser med ½ tsk salt. 2. Koka upp fond och vatten, låt sjuda. Skala och finhacka löken och fräs i smöret i en kastrull. Tillsätt riset och fräs tills det börjar bli glansigt. Tillsätt vin och låt koka in. Tillsätt fond i omgångar och låt det koka in i riset under omrörning. När riset känns mjukt, tillsätt ärtkrämen och parmesan och smaka av med salt och peppar. 3. Toppa med nötter och extra basilika, parmesan och gärna extra ärtor. BUDGETTIPS Om du frågar oss går det lika bra att använda grötris istället för risottoris! Välj fryst basilika och spenat. Alla rätt med risotto BUFFÉ #12/2023 Riktigt krämig och lagom al dente. Det är vad som kännetecknar den perfekta risotton enligt italienarna. Vi lär dig hur du lyckas! TEXT ANNINA RABE RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO LENNART WEIBULL 11
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott