Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto.
RISOTTO RISOTTO MILANESE 4 PERSONER / 30 MIN INGR
EDIENSER 4 msk konc kyckling eller grönsaksfond ca 14 dl vatten 1 liten gul lök 4 msk smör 4 dl risottoris 1 förp saffran ½ g 1 dl vitt vin 1 dl riven parmesan salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp fond och vatten, låt sjuda. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 2 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och saffran och fräs tills det börjar bli glansigt. Tillsätt vin och låt koka in. Tillsätt fond i omgångar och låt det koka in i riset under omrörning. När riset känns mjukt, häll på ytterligare lite fond så det blir riktigt krämigt. Risotton ska vara lös. 2. Ta av från värmen och rör ner resten av smöret och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med extra parmesan. SVINNSMART! Har du en skvätt vitt vin över? Frys in i iskuber och använd nästa gång du ska laga risotto. 15 BUFFÉ #12/2023
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott