Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto.
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
NYÅR FÖRRÄTT BOVETEPLÄTTAR MED KYCKLING OCH GURKA
I SOJADRESSING 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 300 g kycklinglårfilé 2 salladslökar 3 cm skivad ingefära 1 liten gurka 2 msk rostade sesamfrön smör till stekning Plättar 3 dl bovetemjöl 1 tsk salt 1 ägg 25 g smält smör Dressing 1 msk finhackad ingefära 1 msk finhackad vitlök ½ dl japansk soja 1 msk balsamvinäger 1 msk strösocker 1 msk sesamolja 1 msk sambal oelek GÖR SÅ HÄR 1. Plättar: Blanda mjöl och salt. Tillsätt ägget och 1 dl vatten, vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret och vispa ner 5 dl vatten till en jämn smet. Låt smeten vila i kylen minst 1 timme eller över natten. 2. Dressing: blanda alla ingredienser. 3. Skiva salladslöken tunt och spara den gröna delen till garnering. Lägg den vita delen från salladslöken och ingefära i en kastrull med 1 ½ liter vatten och koka upp. Sänk värmen och lägg ner kycklingen, låt sjuda 20 minuter eller tills innertemperaturen är 72 °C. Lyft upp kycklingen och låt svalna lite. Lägg kycklingen på en skärbräda och banka den lätt med en kavel. Dra isär köttet i strimlor. Banka gurkan med en kavel så den krossas lätt och skär sedan i mindre bitar. 4. Vispa upp plättsmeten och tillsätt ev mer vatten om smeten tjocknat för mycket. Värm en plättlagg med smör och stek små plättar på medelvärme ca 1 minut per sida. Håll dem varma under en kökshandduk till servering. 5. Vid servering: Blanda kycklingen med gurka och dressing. Toppa plättarna med blandningen, salladslök och sesamfrön. 22 BUFFÉ #12/2023 Eriks nyårsmeny Låt en förrätt med asiatiska influenser sätta tonen för det nya året! Följ upp med mer traditionella nyårssmaker när entrecôte, dubbelfriterad potatis och rödvinssky står på varmrättsmenyn. Boveteplättar - Genom att låta smeten vila i kyl hinner mjölet svälla och smakerna utvecklas. - Vispa upp smeten innan stekning, tillsätt ev mer vatten om smeten tjocknat för mycket. - Vänta med att hälla i smeten i plättlaggen tills smöret tystnat.
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott