INNEHÅLL #12 DECEMBER MED ETT NYTT år i antågande
är det oundvikligt att blicka tillbaka på det gångna. För visst blir man som mest redo för det nya genom att summera det som varit? Så, hur har Buffés år varit egentligen? Totalt 265 recept har skrivits, redigerats, provlagats, provsmakats och fotograferats. Vi har gjort samarbeten med Johanna Westman, Minh Du Alneng, Farbror Grön och många fler fantastiska matkreatörer. Vi åkte på en resa till matdestinationen Lis Mejeri och besökte familjen Pettersen som fick prova Söndagspreppen. Och vi kan lova att 2024 inte kommer bli sämre. MEN INNAN VI gör oss redo att ringa ut det gamla bjuder vi er på ett storslaget decembernummer med nyårsrecept signerade Malin Söderström, Julia Tuvesson och Erik Videgård, men också härlig risotto att njuta av till vardag och fest samt enkla desserter med säsongens citrusfrukter. Vi ses nästa matår! Grön ärtrisotto, sid 11. Gino med citrus, sid 31. Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På ica.se/buffe hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På ica.se/buffe hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. Liv Bossuyt, redaktionschef Friterad potatiskaka, sid 18. Månadens budgetfavoriter 18 FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en elegant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcaviar på toppen! 31 CITRUSGINO Den klassiska dessert favoriten gino i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott och enkelt. 5 BUFFÉ #12/2023 11 GRÖN ÄRT RISOTTO Låt ärtorna från frysen sätta smak och färg på en krämig risotto. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på ica.se/buffe med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Tf art director Moa Lander Layout Johan Sundqvist Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto.
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott