Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto.
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
BUDGET Känns veckan innan löning extra lång? Inge
n fara, med rätt inspiration kan du skapa de mest magiska rätterna av några få, enkla ingredienser. PYTT PÅ GNOCCHI, FALUKORV OCH GRÖNKÅL 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 400 g falukorv 400 g färsk gnocchi 3 msk smör 150 g skuren grönkål 1 dl rostade hasselnötter ½ tsk salt 2 krm svartpeppar riven parmesan och grovkornig senap till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skär korven i mindre bitar. 2. Stek gnocchin i 2 msk smör i en stor stekpanna tills den får färg. Tillsätt kålen och hasselnötterna och stek ytterligare några minuter tills kålen mjuknar. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan. 3. Stek korven i 1 msk smör i samma stekpanna tills den får färg. Blanda allt och toppa med parmesan. Servera med senap. 3 sätt att spara Har du valnötter, mandlar eller pumpakärnor hemma? Använd det istället för hasselnötter. Stek gnocchin i olja istället för smör. Har du svartkål eller bladspenat hemma? Använd det istället för grönkål. Ännu fler spartips och matinspiration för en billig peng hittar du på ica.se/buffe 27 BUFFÉ #12/2023 SVINNSMART Julskinka och köttbullar över från julbordet? Skär i bitar och använd i pytten istället för falukorv. VEGETARISKT Byt ut falukorven mot en växtbaserad variant och skippa parmesan för en grön version av pytten. Innan löning RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO EMMA SHEVTZOFF
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott