Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto.
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott
REKLAM OCH NYHETER FRÅN ICA NYHET! Tunt, härligt
segt och bakat på vete från svenska fält. Nu finns ICAs alldeles egna orientaliska bröd i butikshyllan! I FOKUS: Julrester enkel lyx för årets sista kväll SMÖRSTEKTA KORVBRÖD FYLLDA med krämig räkröra där krispig selleri, het chili och frisk citron sätter smak – shrimp rolls är ett enkelt men lyxigt sätt att inleda nyårsafton på. Så här gör du för fyra personer: Tärna 1 selleristjälk fint och blanda med 1 burk ICA Handskalade stora räkor i lake 200 g, 1 dl ICA Majonnäs, 1–2 krm ICA Chiliflakes och 1 tsk finrivet citronskal. Smaka av med salt och peppar. Bryn 3 msk ICA Selection Beurre d’Isigny lätt med ½ vitlöksklyfta. Rosta 4 ICA Korvbröd bakad med surdeg och pensla med vitlökssmöret. Fyll med räkfyllningen och toppa med 2 msk finskuren gräslök. Servera direkt. Att få ihop en enkel, festlig middag kan vara en utmaning. Då gäller det att hitta smarta genvägar. T TACK! illsammans har vi samlat in 51 miljoner kronor till cancerforskning som bidrar till att rädda liv. Tillaga ICA Sötpotatis strips enligt anvisning på förpackningen. Stek ICA Ryggbiff till önskad stekgrad och servera med ICA Selection Bearnaise. Servera gärna med en grönsallad med tomat och parmesan. NICLAS RAPP Kock, ICA Köket ICA Kökets kock berättar vad du kan göra med resterna som blivit över från julbordet. JULSKINKA Gör en tunnbrödspizza bianco: Riv ner resterna av den lagrade osten i crème fraiche och bred på ett orientaliskt bröd. Toppa med strimlad julskinka och exempelvis rödlök och grönkål. Har du val- eller hasselnötter över? Lägg på pizzan. REVBENSSPJÄLL Skär bort benbitarna och strimla köttet. Stek köttet med exempelvis lök och paprika och krydda med tacokrydda. Fyll pitabröd med köttet, sallad och hummus. Toppa med överbliven grön- eller rödkålssallad. LAX + + = 36 BUFFÉ #12/2023 Värm rester av kokt potatis och mosa i ett tortillabröd. Toppa med rökt eller gravad lax, sallad, sesamfrön och srirachamajonnäs. Blev det kokta ägg och gräslök kvar från julbordet? Toppa med det också. MIDDAGSHYLLAN