Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto.
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott
SLUTLIGEN prima pinsa! RECEPT SOFIA NILSSON STYLI
NG TOVE NILSSON FOTO EMMA SHEVTZOFF TÄVLA OM BOKEN TOMAT TOMAT Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Tomat Tomat” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Tomat Tomat”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 december. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vad är namnet på den italienska saffansrisotton? A Ossobuco B Milanese C Zafferano 2. Vad ger blodapelsinen dess röda färg? A Järnrik jord B Hög höjd C Temperaturskillnader 3. Till vilken innertemperatur ska torsk tillagas? A 50 °C B 56 °C C 62 °C Skippa pizzan på nyårsdagen, prova pinsa istället! På färdig botten är den klar på nolltid. TIPS Fler recept på pinsatoppings hittar du på ica.se/buffe PINSA MED LUFTTORKAD SKINKA OCH PESTO 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 färdiga pinsabottnar à 230 g 2 dl tomatsås 2 buffelmozzarella à 125 g 1 dl pesto 8 skivor lufttorkad skinka ruccola att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 °C. Lägg bottnarna på en bakpappersklädd plåt. Bred tomatsåsen på bottnarna. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter. 2. Klicka på peston och toppa med skinkan och ruccola. Rätt svar från Buffé #11: Del 1 1. Kolasmörkräm 2. Ingefära 3. Granatäpple Del 2 1. Lingon 2. Old fashioned 3. Parmesan Buffé #01 kommer 16–19 januari @tidningenbuffe Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 39 BUFFÉ #12/2023