Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto.
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott RÅVARA I FOKUS CITRONTIRAMISU 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 ägg 1 ½ dl strösocker 500 g mascarpone 1 ½ msk finrivet citronskal 1 ½ dl färskpressad citronjuice 1 dl limoncello ¾ dl florsocker ca 18 savoiardikex citronskal till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Separera äggen och lägg vitor i en bunke och gulor i en annan bunke. Vispa äggulor och socker poröst med elvisp. Vispa snabbt ner mascarpone, citronskal och ½ dl av juicen. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner. 2. Vispa ihop resten av citronjuicen med limoncello, florsocker och ½ dl vatten. Doppa hälften av kexen i citronblandningen och lägg i botten på en form ca 20x25 cm. Bred över hälften av mascarponekrämen. Doppa resten av kexen i citronblandningen och lägg på. Bred över resten av mascarponekrämen. Ställ i kylen minst 4 timmar. 3. Toppa med citronskal vid servering. GINO MED CITRUS 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 6–8 citrusfrukter t ex satsumas, grapefrukt och blodapelsin 100 g vit choklad vaniljglass till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 °C övervärme/grill. Skala citrusfrukterna med kniv och skär i skivor. Lägg i en ugnsform eller små portionsformar. Hacka eller riv chokladen och strö över. 2. Ställ in högt upp i ugnen ca 5 minuter. Servera med vaniljglass. TIPS Blanda frukten med lite apelsin likör eller mörk rom. 31 BUFFÉ #12/2023