Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto.
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott
RÅVARA I FOKUS PANNACOTTA MED GRAPEFRUKT 6 PERSON
ER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 gelatinblad 1 msk finrivet grapefruktskal 1 ½ dl färskpressad röd grapefruktjuice 4 dl vispgrädde 1 dl strösocker ev lite röd hushållsfärg Topping 1 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 1 röd grapefrukt 3 msk hackade pistagenötter GÖR SÅ HÄR 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg grapefruktskal och -juice, vispgrädde och socker i en kastrull och koka upp. Ta från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner. Låt stå 10 minuter. Tillsätt ev lite röd hushållsfärg. Sila genom en finmaskig sil och häll upp i 6 glas. Ställ i kylen minst 6 timmar. 2. Vispa grädden med vaniljsocker och fyll i en spritspåse. 3. Skala grapefrukten med kniv och skär ut filéerna. Toppa pannacottan med grädden, nötterna och grapefrukt. 33 BUFFÉ #12/2023