Buffé GRÖN ÄRTRISOTTO Låt ärtorna från frysen sätt
a smak och färg på en krämig risotto.
RISOTTO RISOTTO ALLA VODKA MED BURRATA 4 PERSONER
/ 30 MIN INGREDIENSER 4 msk konc kycklingeller grönsaksfond ca 14 dl vatten 3 schalottenlökar 4 msk smör ¾ dl tomatpuré ½–1 tsk chiliflakes 4 dl risottoris 1 dl torrt vitt vin ½ dl vodka ½ dl vispgrädde 2 dl finriven parmesan 2 burrata à 100 g olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp fond och vatten, låt sjuda. Skala och finhacka löken och fräs i 2 msk smör med tomatpuré och chili flakes i en kastrull. Tillsätt riset och fräs tills det börjar bli glansigt. Tillsätt vin och vodka och låt koka in. 2. Tillsätt fond i omgångar och låt det koka in i riset under omrörning. När riset känns mjukt, häll på grädde och ytterligare lite fond. Risotton ska vara lös. Ta av från värmen och rör ner resten av smöret och parmesan. Smaka av med salt och peppar. 3. Toppa med burrata och olivolja och gärna extra parmesan och chiliflakes. BUDGETTIPS Istället för salsiccia, toppa risotton med krispigt stekta champinjoner. RISOTTO MED SALSICCIA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 300 g färsk salsiccia 2 msk rapsolja 4 msk konc kyckling eller grönsaksfond ca 14 dl vatten 3 schalottenlökar 4 msk smör 4 dl risottoris 2 dl torrt vitt vin 2 dl finriven parmesan salt, svartpeppar hackad persilja att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Gröp ur salsiccian och stek knaprig i oljan. 2. Koka upp fond och vatten, låt sjuda. Skala och finhacka löken och fräs i 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt riset och fräs tills det börjar bli glansigt. Tillsätt vin och låt koka in. 3. Tillsätt fond i omgångar och låt det koka in i riset under omrörning. När riset känns mjukt, häll på ytterligare lite fond så det blir riktigt krämigt. Risotton ska vara lös. Ta av från värmen och rör ner resten av smöret och parmesan. Smaka av med salt och peppar. 4. Toppa risotton med salsiccian och persilja. 13 BUFFÉ #12/2023
Buffé FRITERAD POTATISKAKA Potatiskakan blir en el
egant inledning på nyårsafton – extra billig med tångcav
Buffé CITRUSGINO Den klassiska dessertfavoriten gi
no i en vintertappning – med enbart citrus som bas! Gott