Buffé NOVEMBER
Buffé KOM I STÄMNING
Buffé FRÅN MUMMA TILL MUST
KAPITEL 2 GLÖGGSANGRIA 6 PERSONER / 15 MIN INGRED
IENSER 3 dl rött vin 3 dl röd vinglögg 1 dl färskpressad apelsinjuice ca 4 dl fruktsoda eller sodavatten is, apelsinskivor och granatäppelkärnor GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla ingredienser i en kanna. Häll upp i glas. JULKAFFE 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 dl vispgrädde 6 dl varmt kaffe ½ tsk mortlade kardemummakärnor ½ tsk malen kanel 1–2 msk råsocker GÖR SÅ HÄR 1. Vispa grädden löst. Blanda kaffet med kardemumma, kanel och socker. Häll upp i 4 glas eller koppar och toppa med grädden. Krydda med extra kardemumma och kanel. EGGNOG MED APELSIN 4–6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 vaniljstång 4 dl mjölk (3 %) 2 dl vispgrädde 1 kanelstång ½ tsk finriven muskotnöt 3 äggulor ½ dl råsocker 1 tsk finrivet apelsinskal ev 4 msk mörk rom GÖR SÅ HÄR 1. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön, kanel och muskot i en kastrull. 2. Vispa äggulor, råsocker och apelsinskal fluffigt i en bunke. Lyft upp kanel- och vaniljstången. Vispa ner den varma gräddmjölken i äggvispet. Tillsätt ev rom. 3. Häll upp i 4–6 glas och toppa gärna med extra apelsinskal och malen kanel. 17 BUFFÉ #11/2019
Buffé SKIMRANDE MORGON
Buffé JULEN TAR PLATS
Buffé VINTERVACKRA BLOMSTER
Buffé EN GOD FORTSÄTTNING
Buffé RESTPIZZA
Buffé JULENS GENVÄGAR