Buffé NOVEMBER
Buffé KOM I STÄMNING
Buffé FRÅN MUMMA TILL MUST
Buffé SKIMRANDE MORGON
Buffé JULEN TAR PLATS
Buffé VINTERVACKRA BLOMSTER
Buffé EN GOD FORTSÄTTNING
Buffé RESTPIZZA
Buffé JULENS GENVÄGAR
ANNONSSAMARBETE MED SCAN, KRONFÅGEL OCH ARLA KYCK
LINGPAJ MED APELSIN OCH VALNÖTTER 8 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 250 g färsk pajdeg, gärna fullkorn 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g Kronfågel Kycklingfärs 2 msk Arla® Svenskt smör 2 krm peppar 1 tsk salt 3 ägg 2 ½ dl Arla® Vispgrädde ½ msk finrivet apelsinskal 1 tsk malen ingefära 1 ½ dl valnötter 1 dl lagrad riven ost GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200° C. Rulla ut pajdegen i en pajform ca 27 cm i diameter. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och färs i smöret. Krydda med peppar och hälften av saltet. 3. Vispa ihop ägg, grädde, apelsinskal, ingefära och resten av saltet. Lägg färsen i pajskalet och häll äggstanningen över, lägg på valnötterna. Toppa med osten och ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Servera gärna med en kålsallad. RISGRYNSPUDDING MED SAFFRAN 8 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 msk Arla® Svenskt smör 4 ägg 4 msk vetemjöl 2 dl Arla® Vispgrädde 50 g mandelspån 1 msk strösocker ½ krm bittermandelarom 2 paket saffran à ½ g 500 g risgrynsgröt 1 krm salt vispad grädde, björnbärssylt och florsocker till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175˚ C. Smöra en ugnsform, ca 20 x 25 cm. Vispa ihop alla ingredienser och häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. 2. Servera risgrynspuddingen med grädde, sylt och sikta över lite florsocker. LANDET MED DE GO DA SMAKERNA