Buffé 1
Buffé KRÄFT-CRAVINGS Det bästa med augusti? Kräfts
kivan! Här är tillbehören som gör högtiden ännu godare.
KRÄFTSKIVA TIPS Baka pajen med valfri frukt eller
bär, som äpple, hallon eller körsbär. PLOMMONPAJ MED MANDEL 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 200 g kallt smör 4 dl vetemjöl 3 msk florsocker lättvispad grädde till servering Fyllning 300 g mandelmjöl 3 finrivna bittermandlar 3 dl strösocker 3 ägg 250 g rumsvarmt smör 1 dl vetemjöl 5 plommon GÖR SÅ HÄR 1. Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke med mjöl och socker. Nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt 3 msk vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter, och ställ i kylen 1 timme. SALLAD MED GULBETOR OCH FETAOST 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg gulbetor 1 msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 2 msk honung 3 msk olivolja 1 tsk salt 1 skivad jalapeño ½ dl plockad dill ½ dl plockad mynta 150 g fetaost GÖR SÅ HÄR 1. Koka betorna mjuka i saltat vatten ca 40 minuter beroende på storlek. Skölj i kallt vatten och skala. Skär i klyftor. 2. Vispa ihop citronskal och -juice, honung, olja och salt i en stor skål. Blanda ner betor, jalapeño och örter. Toppa med smulad fetaost. VÄLJ SVENSKT Använd säsongens goda svenska frukter och bär i pajen, som plommon, äpple, hallon eller körsbär. Håll utkik efter Från Sverige-märkningen när du handlar. 2. Fyllning: Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ihop mandelmjöl, bittermandel, socker och ägg med en elvisp. Tillsätt smöret lite i taget och vispa till en jämn smet. Rör ner vetemjölet. 3. Bred ut smeten i pajformen. Halvera och kärna ur plommonen och tryck ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills den fått fin färg. 4. Låt svalna. Pudra gärna över florsocker och servera med grädde. 17 BUFFÉ #08/2022
Buffé MERA MAJS! Från pizza till nudlar och soppa
– i säsongens bästa vardagshjältar är det majsen som spe
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé SÖNDAGSPREPPEN
Buffé ICAs EGNA SIDOR