Buffé 1
Buffé KRÄFT-CRAVINGS Det bästa med augusti? Kräfts
kivan! Här är tillbehören som gör högtiden ännu godare.
Buffé MERA MAJS! Från pizza till nudlar och soppa
– i säsongens bästa vardagshjältar är det majsen som spe
KONSERVERA SVARTVINBÄRSGELÉ CA 5 DL / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER 1 liter svarta vinbär 2 dl vatten 4 dl syltsocker 1 tsk melatin (fruktpektinpulver) 1 msk strösocker GÖR SÅ HÄR 1. Rensa och skölj bären. Lägg bären i en kastrull med vattnet. Låt koka upp och koka 5–10 minuter på svag värme. Mosa bären med en visp. Häll upp i silduk eller kökshandduk i en sil över en bunke eller kastrull och krama ur all saft. 2. Häll saften i en ren kastrull och tillsätt syltsockret. Låt koka upp och koka ca 5 minuter. 3. Rör ut melatin i strösockret och vispa ner och koka ytterligare någon minut, skumma av. Fyll upp i väl rengjorda varma burkar och förslut direkt. Låt svalna och förvara kallt. PLOMMONMARMELAD CA 2 LITER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ kg plommon ½ dl vatten 1 kg + ½ dl strösocker ½ dl färskpressad citronjuice 3 ½ tsk melatin (fruktpektinpulver) GÖR SÅ HÄR 1. Skölj plommonen. Kärna ur och skär i små bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt vattnet. Koka under lock ca 15 minuter. Tillsätt 1 kg socker och citronjuice. Koka ytterligare 5–10 minuter under omrörning tills plommonen är mjuka och kokat sönder lite. 2. Ta från värmen. Blanda melatin och ½ dl socker och rör ner. Koka kraftigt 2 minuter. Skumma av. 3. Fyll marmeladen i väl rengjorda, varma burkar. Förvara mörkt och svalt. HALLONSAFT CA 1½ LITER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 kg hallon 1 ½ liter vatten 1 kg strösocker ½ dl färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Skölj hallonen. Lägg i en kastrull med vattnet och koka 5 minuter. Häll upp i silduk och låt rinna av ca 30 minuter, rör ej. 2. Häll saften i en ren kastrull. Tillsätt socker och citronjuice. Låt koka upp och koka några minuter, skumma av. 3. Häll upp på varma, väl rengjorda fl askor. Förslut och låt svalna. Förvara svalt. Plommonmarmelad Svartvinbärsgelé 28 BUFFÉ #08/2022
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé SÖNDAGSPREPPEN
Buffé ICAs EGNA SIDOR