Buffé 1
Buffé KRÄFT-CRAVINGS Det bästa med augusti? Kräfts
kivan! Här är tillbehören som gör högtiden ännu godare.
Buffé MERA MAJS! Från pizza till nudlar och soppa
– i säsongens bästa vardagshjältar är det majsen som spe
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé SÖNDAGSPREPPEN
Buffé ICAs EGNA SIDOR
SOFIAS SPANING buon appetito! RECEPT OCH STYLING
SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL Pasta amatriciana är namnet på den italienska klassikern jag gärna lagar till vardagsmiddag: spaghetti med en ljuvlig sås på tomater och pancetta. Vill du se fl er av Sofi as spaningar? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. PASTA AMATRICIANA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 200 g tärnad pancetta eller guanciale 1 dl torrt vitt vin 2 förp hela tomater à 400 g 1 krm chilifl akes 400 g spaghetti 3 msk olivolja 1 ½ dl riven pecorino salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR TIPS Fler enkla pastarätter hittar du på buffe.se TÄVLA OM BOKEN DET NORDISKA SKAFFERIET Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Det nordiska skafferiet” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Det nordiska skafferiet”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 augusti. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilken av Strömmens Gårdsmejeris ostar vann SM-silver 2021? A Lammbrie B Boltjärn blå C St Olof 2. Vad betyder ordet pintxos? A Bröd B Tandpetare C Munsbit 1. Stek pancettan i en stekpanna tills den får färg och är knaprig. Lyft upp och lägg åt sidan, spar fettet i pannan. Tillsätt vinet och låt koka upp. Rör ner toma3. När började tomater anses som en ätbar råvara i Sverige? A 1600-talet B 1700-talet C 1800-talet Rätt svar från Buffé #06/07: 1. Kina 2. Valthornssnäcka 3. En frukt Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #09 kommer 21–22 september. 39 BUFFÉ #08/2022 terna och chilifl akes och låt koka ca 5 minuter. 2. Mosa tomaterna med en slev och smaka av med salt och peppar. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet. Tillsätt pastan, pastavattnet och olivolja i tomatsåsen och låt koka ihop några minuter. Vänd ner pancettan och lägg upp på tallrikar. Toppa med pecorino och peppar. Sofia Nilsson, receptkreatör