Buffé 1
Buffé FEBRUARI
Buffé BARNENS MENY FÖR SMÅ KOCKAR PANNKAKOR MED OS
YNLIGA LINSER 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 dl torkade röda linser 3 ägg 6 dl mjölk 3 dl vetemjöl 1 tsk salt smör blåbär, mandelspån och flytande honung till servering Ricottayoghurt 250 g ricotta 2 msk flytande honung 1 ½ dl fet yoghurt (10 %) GÖR SÅ HÄR 1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. 2. Mixa linserna med äggen och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, mjölet och salt.Mixa till en jämn smet. 3. Ricottayoghurt: Vispa ricottan med honungen till en fluffig kräm. Rör ner yoghurten och ställ kallt. 4. Stek pannkakor i smör. Servera med ricottayoghurt, blåbär, mandelspån och honung. BARNEN KAN: – Mäta upp och mixa ingredienser till pannkakssmet – Vispa ricottayoghurt De var precis som Barnens meny 13 BUFFÉ #02/2019 vanliga pannkakor, linserna smakade ingenting. Släpp in de minsta kockarna i köket och låt barnen sätta prägel på middagen! På menyn står matlust, kreativitet och goda smaker. TEXT LIV BOSSUYT RECEPT OCH STYLING YLVA BERGQVIST FOTO JAKOB FRIDHOLM
Buffé KÄNSLA FÖR LAKRITS
Buffé MINSKA MATSVINNET
Buffé MATSKOLA
Buffé HALVFABRIKAT I NY SKEPNAD
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT