Buffé 1
Buffé FEBRUARI
Buffé BARNENS MENY
Buffé KÄNSLA FÖR LAKRITS
Buffé MINSKA MATSVINNET
Buffé MATSKOLA
Buffé HALVFABRIKAT I NY SKEPNAD
KALLJÄSTA FRALLOR MED LINSER CA 25 FRALLOR / ÖVER
60 MIN INGREDIENSER 1 dl torkade röda eller gröna linser 12 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 dl havregryn 6 dl vetemjöl special (360 g) 1 ½ tsk salt 1 msk olivolja 1 msk vallmofrön mjöl till utbakning GÖR SÅ HÄR 1. Skölj och lägg linserna i blöt i kallt vatten i en skål. Låt stå över natten eller ca 10 timmar. 2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt havregryn, mjöl, salt och olja, rör ihop till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i kylen över natten, ca 10 timmar. 3. Häll av linserna, skölj och låt dem rinna av väl. 4. Stjälp upp degen på väl mjölad bänk. Dra ut degen till en platta. Strö hälften av linserna över degen. Vik ihop plattan på mitten. Strö resten av linserna över plattan. Strö över vallmofrön. 5. Skär degen i ca 25 bitar, lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 1 timme. 6. Sätt ugnen på 250 °C. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter eller tills frallorna fått fin färg. Låt svalna på galler. TEKAKOR 20 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 förp kokta vita bönor 380 g 2 dl ljummet vatten (ca 37 °C) 12 g färsk jäst 50 g rumsvarmt smör 2 msk ljus sirap 4 dl vetemjöl special (240 g) 1 dl fint rågmjöl 1 tsk salt mjöl till utbakning GÖR SÅ HÄR 1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. 2. Mixa bönor och vatten slätt med en stavmixer. Tillsätt jästen och mixa ihop. 3. Blanda bönmixen med övriga ingredienser i en bunke och arbeta till en lös deg. 4. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek, ca 2 timmar. 5. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar. Kavla varje boll till en rund kaka, ca 10 cm i diameter. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Nagga med en gaffel. 6. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. 7. Sätt ugnen på 250 °C. Grädda i mitten av ugnen 5–10 minuter, tills bröden fått lite färg. TIPS! Spar bönspadet och gör vegansk majonnäs eller äggfria maränger. 8. Låt svalna på galler. Om du inte ska äta tekakorna direkt så förvara dem gärna i frysen.
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT