Buffé 1
Buffé FEBRUARI
Buffé BARNENS MENY
Buffé KÄNSLA FÖR LAKRITS
Buffé MINSKA MATSVINNET
Buffé MATSKOLA
Buffé HALVFABRIKAT I NY SKEPNAD
GRÖN SOPPA MED VITLÖKSBRÖD 4 PERSONER / 30 MIN IN
GREDIENSER 600 g fryst broccoli 250 g frysta ärtor 5 dl vatten 2 msk konc grönsaksfond 2 dl grädde 2 krm svartpeppar salt Vitlöksbröd 1 baguette 25 g rumsvarmt smör 1 riven vitlöksklyfta 2 msk fryst persilja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Blanda smör, vitlök, persilja och 1 krm salt. Skiva baguetten och bred på vitlökssmöret. 2. Lägg broccoli, ärtor, vatten och fond i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Tillsätt grädde och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med ¾ tsk salt och peppar. 3. Rosta brödet i ugnen ca 5 minuter. Servera soppan med det varma brödet. TIPS! Tillsätt chiliflakes för en soppa med sting. KÖTTBULLESPETT MED ÄRTBULGUR OCH TZATZIKI 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 dl bulgur 250 g frysta små gröna ärtor 1 msk olivolja 2 msk färskpressad citronjuice 2 krm salt 2 krm svartpeppar 400 g färdiga köttbullar 1 burk färdig tzatziki 400 g GÖR SÅ HÄR 1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner ärtorna i bulguren när det återstår 1–2 minuter av koktiden. Ta från värmen och blanda med olja, citronjuice, salt och peppar. 2. Värm köttbullarna enligt anvisning på förpackningen. Trä köttbullar på spett. Servera spetten med ärtbulgur och tzatzikin. 29 BUFFÉ #02/2019
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT