Buffé 1
Buffé FEBRUARI
Buffé BARNENS MENY
Buffé KÄNSLA FÖR LAKRITS
Buffé MINSKA MATSVINNET
Buffé MATSKOLA
Buffé HALVFABRIKAT I NY SKEPNAD
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT RECEPT SOFIA NILSSON FOTO MATHIA
S NORDGREN STYLING LINDA BERLIN Slutet gott KANELBULLE I LÅNGPANNA CA 20 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 175 g rumsvarmt smör 50 g färsk jäst 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 2 dl strösocker ½ tsk salt 1 tsk mortlad kardemumma 14 dl vetemjöl 1 ägg pärlsocker mjöl till utbakning Fyllning 150 g smör 2 tsk malen kanel 1 dl strösocker GÖR SÅ HÄR 1. Skär smöret i tärningar. Smula jästen och blanda med mjölken i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. 2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör och mjöl. Arbeta degen 15 minuter i maskin eller 20 minuter för hand. Låt den jäsa under bakduk 1 timme. 3. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Kavla till en platta ca 30 x 60 cm. 4. Bred på fyllningen och vik över en tredjedel av degen in mot mitten. Vik sedan den andra tredjedelen omlott så det blir tre lager. Lyft över degen på en bakpappersklädd plåt och platta ut den så att den fyller plåten. Skär små snitt i hela degen. Skär sedan i rutor. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 225 °C. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. CHOKLADMOUSSE MED JORDNÖTSCRUNCH 6 PERSONER / 30 MIN Rosta ¾ dl finhackade salta jordnötter och ¾ dl havregryn i en stekpanna. Tillsätt 1 ½ msk honung och rosta 1 minut. Mixa 4 urgröpta avokador slätt med 3 msk kakao, ½ tsk vaniljpulver, 2 msk honung och ½ krm salt. Toppa med crunchet. LINGONBOLLAR 15 BOLLAR / 15 MIN Mixa 2 dl sötmandel, 2 dl russin, 1 msk kokosolja, 1 krm vaniljpulver, 1 krm kanel och ½ krm salt. Forma till ca 15 bollar och rulla i lingonpulver. Tävla om boken Baka med bönor Skicka dina svar och din adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden ”Baka med bönor” eller posta dem till Buffé-redaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Baka med bönor”. Vi behöver ditt bidrag senast 28 februari. Vi drar tio vinnare som kontaktas via mail eller post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilket år var Peter Dahlberg deltagare i Hela Sverige bakar? A 2015 B 2016 C 2017 2. Vad heter Elisabeth Johanssons spa-serie? A Lakrits deluxe B Lovely licorice C Queen of licorice Rätt svar från Buffé #01: 1. 15 2. Sweetie 3. Det indiska Buf fé #03 kommer 20 mars 39 BUFFÉ #02/2019 3. Vad betyder det japanska ordet “yaki” i “okonomiyaki”? A God B Salt C Grillad SOFIA NILSSON Receptansvarig och matkreatör Sofia är matkreatör på Buffé och delar med sig av massor av inspiration både i tidningen och på Instagram under @foodbysofia. Här bjuder hon på sina favoritrecept. Vill du synas med ditt recept här? Maila buffe@ studiobon.com och döp mailet till ”slutet gott”. MED SOFIA NILSSON