Buffé 1
Buffé FEBRUARI
Buffé BARNENS MENY
BARNEN KAN: – Skölja, skala och skära grönsaker –
Blanda dressing BARNENS POKÉBOWL 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 3 dl ris, gärna sushi- eller rött ris 1 dl frön och kärnor t ex sesamfrön, solros- eller pumpakärnor 4 blad av rödkål eller isbergssallad ca 500 g blandade grönsaker t ex skivad gurka, riven morot, skivad avokado och sojabönor 250 g skalade räkor japansk soja, koriander och limeklyftor till servering Dressing 2 dl majonnäs 1 tsk finrivet limeskal 1 tsk färskpressad limejuice 2 tsk ketchup eller sriracha GÖR SÅ HÄR 1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta fröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Lägg salladsbladen i iskallt vatten. 2. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Skär de grönsaker du vill ha. 3. Blanda riset med fröerna. Lägg upp salladsbladen i fyra skålar och fyll med ris och räkor. Toppa med grönsaker och dressing. Servera med soja, koriander och lime. BARNEN KAN: – Skiva gurka med osthyvel – Panera fisk KRISPIG FISKBURGARE 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 600 g fast potatis 600 g torsk- eller koljafilé 1 dl vetemjöl 2 ägg 3 dl panko 4 hamburgerbröd 4 salladsblad rapsolja, salt Picklad gurka ½ gurka ½ msk färskpressad limejuice 2 tsk strösocker Ärtguacamole 1 kruka koriander 1 avokado 2 dl tinade frysta gröna ärtor 1 riven vitlöksklyfta ½ tsk finrivet limeskal 2 tsk färskpressad limejuice GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skär potatisen i tunna stavar eller 14 BUFFÉ #02/2019 klyftor. Lägg dem i kallt vatten. Torka bitarna torra med hushållspapper. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och blanda med 2 msk olja och ½ tsk salt. Rosta ca 40 minuter i mitten av ugnen. Rör om efter halva tiden. 2. Picklad gurka: Skiva gurkan tunt och blanda med limejuice, socker och 1 krm salt. 3. Ärtguacamole: Hacka koriandern fint med stjälkar. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och mixa med koriander och övriga ingredienser. Krydda med ½ tsk salt. 4. Skär fisken i fyra portionsbitar, gärna så platta som möjligt. Krydda med 1 tsk salt runt om. Vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och sist i panko. Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 minuter per sida. 5. Montera fiskburgaren mellan bröden med sallad, picklad gurka och ärtguacamole. Servera med den rostade potatisen.
Buffé KÄNSLA FÖR LAKRITS
Buffé MINSKA MATSVINNET
Buffé MATSKOLA
Buffé HALVFABRIKAT I NY SKEPNAD
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT