Buffé 1
Buffé FEBRUARI
Buffé BARNENS MENY
Buffé KÄNSLA FÖR LAKRITS
Buffé MINSKA MATSVINNET
Buffé MATSKOLA
Buffé HALVFABRIKAT I NY SKEPNAD
BAKA Bröd med Genom att addera bönor och linser i
degen blir brödet både saftigare och mer näringsrikt. Lina Wallentinson, författaren till kokboken Baka med bönor, delar med sig av sina favoritrecept. bönor FLÄTAD PESTOBAGUETTE 2 BRÖD / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 förp kokta kikärtor 380 g 2 dl kallt vatten 12 g färsk jäst 5 dl siktat dinkelmjöl (300 g) 1 msk olivolja ½ msk honung 1 tsk salt 2 dl pesto 1 ägg mjöl till utbakning GÖR SÅ HÄR 1. Häll av, skölj och låt kikärtorna rinna av. Mixa ärtor och vatten slätt med en stavmixer. Tillsätt jästen och mixa snabbt ihop så den löses upp. 2. Häll ärtsmeten i en bunke och blanda med resten av ingredienserna utom peston. Rör ihop till en lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 4 timmar i rumstemperatur, eller till ungefär dubbel storlek. 3. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 20 x 25 cm. 4. Fördela peston över plattorna, rulla ihop från kortsidan till två rullar. Skär varje rulle längs med i två delar. Lägg de skurna delarna med snittytan uppåt och fläta till två bröd. TIPS! Gör egen pesto, se recept på buffe.se. 31 BUFFÉ #02/2019 5. Lägg flätorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa utan att täcka över ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 °C. 6. Pensla baguetterna försiktigt med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler. RECEPT LINA WALLENTINSON STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO ROLAND PERSSON
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT