Buffé 1
Buffé FEBRUARI
Buffé BARNENS MENY
FÖR SMÅ KOCKAR TROPISK FRUKTGLASS CA 15 STYCKEN /
ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 bananer 1 mango ½ färsk ananas 200 g smält mörk eller ljus choklad kokos, strössel och hackade nötter att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skär frukten i stora avlånga bitar och trä på pinnar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller bricka och frys minst 2 timmar. 2. Doppa eller pensla fruktpinnarna med chokladen. Strö snabbt över valfri topping. Lägg pinnarna i frysen eller ät direkt. Fruktglassen är godast om den fått tina några minuter. TVÅFÄRGAD SMOOTHIE 6 PERSONER / 15 MIN Mixa 250 g halvtinad fryst mango, ½ banan, 1 tsk malen kardemumma och 2 dl färskBARNEN KAN: – Skala och skära frukt – Trä frukt på pinnar – Doppa i choklad pressad apelsinjuice slätt och häll upp i sex glas. Mixa 250 g halvtinade frysta jordgubbar, ½ banan, 2 dl mandeldryck och 1 krm vaniljpulver slätt och häll försiktigt i glasen. Servera direkt. MANNAGRYNSMELLIS 8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ dl mannagryn 8 dl mjölk 1 kanelstång ¾ tsk salt 2 dl vaniljkvarg kokoschips Chiasylt 250 g frysta blåbär eller hallon 1 msk vatten 3 msk chiafrön 2 msk honung GÖR SÅ HÄR 1. Koka gryn, mjölk, kanelstång och salt på svag värme ca 5 minuter under omrörning. Låt svalna. 2. Chiasylt: Lägg bär och vatten i en kastrull. Koka upp och rör ner chiafrön och honung. Rör om och låt sjuda ca 5 minuter. Låt svalna. 3. Vänd ner kvargen i gröten. Fördela sylt och gröt i glas. Toppa med kokoschips. BARNEN KAN: Mäta upp ingredienser till gröt och sylt 16 BUFFÉ #02/2019 TIPS! Lägg på det andra lagret med en sked till en början så blir det lättare att få snygga lager.
Buffé KÄNSLA FÖR LAKRITS
Buffé MINSKA MATSVINNET
Buffé MATSKOLA
Buffé HALVFABRIKAT I NY SKEPNAD
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT