Buffé 1
COMFORT FOOD Recept på mac and cheese och butterm
ilk fried chicken hittar du på föregående sida. LASAGNE BOLOGNESE 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 morot 1 selleristjälk 2 msk tomatpuré 4 msk olivolja 500 g nötfärs 2 dl rött vin 2 burkar hela tomater à 400 g 2 lagerblad 2 timjankvistar eller 1 tsk torkad timjan ca 10 lasagneplattor 2 dl riven lagrad ost salt, svartpeppar Bechamelsås 8 dl mjölk (3 %) 2 dl vispgrädde 50 g smör ¾ dl vetemjöl 2 krm vitpeppar ½ tsk riven muskotnöt 1 tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Skala lök, vitlök och morot. Finhacka löken och skär morot och selleri i små tärningar. Fräs lök, vitlök, morot, selleri och tomatpuré i hälften av oljan i en gryta eller stor kastrull tills det får lite färg. Tillsätt resten av oljan och färsen, stek tills färsen får lite färg. Tillsätt vin och låt koka in. Krossa tomaterna med en gaffel och tillsätt tillsammans med lagerblad och timjan. 2. Låt koka med lock (på glänt) på svag värme ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200° C. 3. Bechamelsås: Värm mjölken och grädden. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt gräddmjölken lite i taget under vispning. Koka upp och låt koka några minuter under omrörning. Tillsätt peppar, muskot och salt. 4. Varva lasagneplattor med bolognese och bechamel i en smord form. Avsluta med plattor och ett tjockt lager bechamel. Strö över ost. Ställ in i mitten av ugnen 30 –40 minuter tills den får fin färg. 14 BUFFÉ #10/2019 ›