Buffé 1
FEST CHOKLADTRYFFELPAJ CA 12 BITAR / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER Pajdeg 150 g kallt smör 3 dl vetemjöl 180 g 2 msk florsocker 3 msk kakao 1 äggula 1 msk kallt vatten Tryffelkräm 400 g mörk choklad (60–70 %) 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 75 g rumsvarmt smör Garnering 50 g vit choklad GÖR SÅ HÄR 1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt florsocker, kakao, äggula och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 200° C. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna helt. 3. Tryffelkräm: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och socker. Ta kastrullen från värmen och häll över chokladen. Rör tills all choklad har smält och blanda sedan i smöret i små klickar. Häll fyllningen i pajskalet. 4. Garnering: Smält den vita chokladen och häll upp den i en spritspåse. Börja i mitten av pajen och spritsa en cirkel. Fortsätt spritsa cirklar utåt, med 2–3 cm mellanrum. Ta ett träspett eller tandpetare och dra från mittersta cirkeln utåt. Fortsätt på samma sätt runtom hela pajen tills du har skapat mönstret av ett spindelnät. Ställ pajen i kylskåpet ca 2–3 timmar tills tryffelsmeten har stelnat. Servera gärna med vispad grädde. TIPS! För fler kusliga recept, tips och pyssel se buffe.se. 33 BUFFÉ #10/2019