Buffé 1
FEST PUMPARISOTTO MED ROTFRUKTSCHIPS 4 PERSONER /
45 MIN INGREDIENSER 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 350 g pumpakött, t ex butternut 6 msk olivolja 1 dl hackad salvia 1–2 krm chiliflakes ca 1,2 liter höns- eller grönsaksbuljong 4 dl arborioris eller annat risottoris 1 dl vitt vin 25 g smör 50 g riven parmesan ca 50 g rotfruktchips salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200° C. Skala och hacka lök och vitlök. Skär pumpan i små tärningar. Lägg pumpan i en ugnsform och blanda med 3 msk olja, salvia, chiliflakes, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Rosta i mitten av ugnen tills pumpan får lite färg ca 20 minuter. 2. Koka upp buljongen, ta från värmen. Fräs lök och vitlök i 3 msk olja på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull ca 1 minut. Häll i riset och fräs i ytterligare någon minut. 3. Häll i vin och låt koka in under omrörning. Tillsätt lite av buljongen och rör om. När all buljong har absorberats tillsätt ytterligare lite buljong. Fortsätt på samma sätt tills riset känns al dente, ca 20 minuter. Rör ner pumpa, smör och ost. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med rotfruktschips. Servera direkt. 31 BUFFÉ #10/2019