Buffé 1
#MITTBUFFE @whatscookingemmy Inspireras av Emmy Y
en, med rötter från Småland men nu en fot i Tyskland och en i Kina, inspirerar sina följare med ett magiskt bildflöde och smaker från världens alla hörn. Berätta om ditt Instagramkonto! – Genom min breda kulturella bakgrund och stämningsfulla bilder tar jag med mina följare på en spännande smakresa. Jag har rötter från Småland, Saigon, Kanton och Peking samt bor nu delvis i Heidelberg (Tyskland), vilket speglas i min matlagning. Jag har en enkel och romantisk syn på mat som jag försöker fånga i mina fotografier. Vad har du för relation till mat? – Trots att jag ser mig själv som en traditionalist i matlagningen bryter jag mot regler hela tiden och följer aldrig ett recept. Min mamma är min stora matidol! Hela min matlagning är baserad på hennes matfilosofi, att respektera varje ingrediens, använda även de oönskade delarna på råvaran och äta efter säsong. Hon har alltid förespråkat #zerowaste innan det ens fanns en sådan hashtag. Vilken är den mest underskattade råvaran enligt dig? – Selleri! Jag har alltid selleri hemma, supergod rå i sallader, underbar som inlagd, och allt från bladen till stjälken är gott i soppor och grytor. Jag gör aldrig en bolognese utan finhackad selleri. / Vi älskar att inspireras av er matlagning! Tagga dina matbilder med #mittbuffe på Instagram och få chansen att synas här. "Ugnsbakad fetaost med smaker från medelhavet." EMMY YEN BOR: Heidelberg och Peking GÖR: Kock på privata event, matlagningskurser AKTUELL MED: Lagar och fotograferar vietnamesisk mat till en fotobok 3 INSTAGRAMFAVORITER: "Marinerad färsk makrill med kallpressad olivolja, vitlök, schalottenlök, persilja och citron." "En ljuvlig dessert: mango sticky rice med kokossås och krossade sesamfrön." 35 BUFFÉ #10/2019 @fugelstad, @kraut_kopf @ottiatavola TEXT LIV BOSSUYT FOTO EMMY YEN