Buffé JANUARI – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé NUDLAR FÖR ALLA SMAKER
VARDAG RAMEN MED KYCKLING OCH ROSTAD MAJS 4 PERSO
NER / 30 MIN INGREDIENSER Ramen med kyckling och rostad majs. 4 paket snabbnudlar med kycklingsmak à 85 g 4 ägg 2 dl frysta majskorn 2 msk neutral rapsolja 2 grillade kycklinglår 2 msk tahini (sesampaste) 2 finskurna salladslökar 2 dl färska böngroddar 1 kruka koriander GÖR SÅ HÄR 1. Mjukkoka äggen. Spola kallt och skala. 2. Stek majsen i olja i en het panna tills den får lite färg. Lägg åt sidan. 3. Plocka köttet på kycklingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen i en och samma kastrull. 4. Lyft upp nudlarna och fördela i skålar. Vispa ihop buljongen med tahini. 5. Häll buljongen över nudlarna och toppa med kyckling, majs, salladslök, böngroddar, koriander och ägg. RAMEN MED KRYDDIG FLÄSKFÄRS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER Ramen med kryddig fläskfärs. 200 g ramennudlar 4 ägg 1,2 liter vatten 2 kycklingbuljongtärningar 300 g fläskfärs 2 msk neutral olja 2 finhackade vitlöksklyftor 2–3 msk sambal badjak eller oelek 4 msk japansk soja 1 förp pak choi 250 g 3 msk vit misopaste 3 msk tahini (sesampaste) 2 msk finstrimlad ingefära 2 finskurna salladslökar GÖR SÅ HÄR 1. Mjukkoka äggen. Spola kallt, skala och halvera. 2. Koka upp vatten och buljongtärningar och låt sjuda. 3. Stek färsen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök, hälften av sambal och sojan. 4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Dela pak choi längsmed och låt koka med de sista 30 sekunderna. Häll av och fördela nudlar och pak choi i skålar. 5. Vispa ihop buljongen med miso, tahini och resten av sojan och sambal. Häll buljongen över nudlarna. Toppa med färs, ägg, ingefära och salladslök och gärna rostade sesamfrön. 15 BUFFÉ #01/2020
Buffé TILLBAKA TILL: 1995
Buffé KLASSIKER PÅ NYTT VIS
Buffé GOTLÄNDSKT FRAMTIDSHOPP
Buffé VINTERNS VITAMINBOOST
Buffé MATSKOLA
Buffé Hejdå kortkund. Hallå stammis!
Buffé SISTA ORDET