Buffé JANUARI – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé NUDLAR FÖR ALLA SMAKER
Buffé TILLBAKA TILL: 1995
Buffé KLASSIKER PÅ NYTT VIS
Buffé GOTLÄNDSKT FRAMTIDSHOPP
Buffé VINTERNS VITAMINBOOST
Buffé MATSKOLA
Buffé Hejdå kortkund. Hallå stammis!
Buffé SISTA ORDET SISTA ORDET Sportlovstider Sofia
s favoriter: Se upp i pulkabacken! Buffés matkreatör delar med sig av enkla recept för en värmande fikastund efter en krispig vinterdag i naturen. 3 korvtoppings SURKÅLSSLAW Blanda 2 dl surkål med ½ dl majonnäs och 2 msk stark grovkornig senap. Smaka av med salt och peppar. KRISPIG OSTTOPPING Sprid ut 2 dl riven lagrad ost, t ex cheddar, på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 5–10 minuter på 200° C tills det får lite färg. Låt svalna och smula. Blanda med 2 dl rostad lök och gärna 2 msk hackad persilja. KOREANSK GURKSALLAD Rör ihop 1 msk strösocker, 2 msk risvinäger, 2 krm salt och ½ tsk chiliflakes. Skiva 1 liten gurka tunt med osthyvel eller mandolin och blanda ner tillsammans med 1 msk rostade sesamfrön. Det bästa med vinterutflykten är fikastunden! För ännu mer matinspiration och tips, följ @tidningenbuffe på Instagram. MÖRK VARM CHOKLAD Värm 1 liter mjölk. Vispa ner ½ dl strösocker och 150 g hackad mörk choklad (70 %). Toppa med vispad grädde. TIPS! Smaksätt den varma chokladen genom att värma mjölken med chiliflakes, finrivet apelsinskal, nutella, kanel, kardemumma eller lakritspulver. Tävla om boken Stockholm för foodisar av Jonas Cramby Skicka dina svar och din adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Stockholm för foodisar” eller posta dem till Buffé-redaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Stockholm för foodisar”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 januari. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilket år gavs det första numret av Buffé ut? A 1993 B 1995 C 1997 2. Hur gamla är de äldsta, hittills kända, nudlarna? A 5 000 år B 4 000 år C 2 500 år 3. Vilken frukt är känd som världens äckligaste? A Stjärnfrukt B Jackfruit C Durian Rätt svar från Buffé #12: 1. Sjurygg 2. Havredryck 3. Ramen Mi ssa inte Söndagspreppen på buf fe.se. 39 BUFFÉ #01/2020 Buf fé #02 kommer 19 februar i . Foto Susanna Blåvarg STYLING LINDA YDEMAR FOTO MATHIAS NORDGREN