Buffé JANUARI – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé NUDLAR FÖR ALLA SMAKER
VARDAG På buffe.se hittar du ännu fler goda nudel
recept, som wok med glasnudlar och kål samt sobanudlar med lax och miso. Wok med glasnudlar och kål. ÄGGNUDLAR MED RÄKOR OCH INGEFÄRA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER Äggnudlar med räkor och ingefära. 400 g äggnudlar 1 kg tinade frysta räkor 2 morötter 300 g vitkål 3 msk ostronsås 2 msk kinesisk soja 2 msk flytande honung 2 msk vitvinsvinäger ½ msk sesamolja 2 msk neutral rapsolja 2 rivna vitlöksklyftor 2 msk riven ingefära ½ tsk vitpeppar 150 g färska böngroddar 3 msk finskuren gräslök GÖR SÅ HÄR 1. Skala räkorna. Spara lite stora bitar skal (ca 2 dl) att koka nudelbuljong av. Skala morötterna. Strimla morötter och vitkål. 2. Blanda ostronsås, soja, honung, vinäger och sesamolja med de skalade räkorna. 3. Koka upp vatten till nudlarna tillsammans med räkskal. Låt koka ca 5 minuter. Sila sedan bort skalen och koka nudlarna i vätskan enligt anvisning på förpackningen. 4. Stek morot och vitkål i olja på hög värme ca 3 minuter. Lägg åt sidan. Stek räkorna med såsen i en het panna ca 1 minut. Blanda med vitlök, ingefära, vitpeppar, nudlar, stekta grönsaker och böngroddar. Toppa med gräslök och servera direkt. 17 BUFFÉ #01/2020 F L E R E R C E P T H I T T A R D U P Å B U F F E . S E
Buffé TILLBAKA TILL: 1995
Buffé KLASSIKER PÅ NYTT VIS
Buffé GOTLÄNDSKT FRAMTIDSHOPP
Buffé VINTERNS VITAMINBOOST
Buffé MATSKOLA
Buffé Hejdå kortkund. Hallå stammis!
Buffé SISTA ORDET