LEDARE & MEDARBETARE ANNA WENDT Stylist Vill du h
a mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Anna, som har rötter i Skåne men numera är bosatt i Stockholm, jobbar med sin absolut största passion – att laga Det är 25 år sedan första Buffé landade i hundratusentals hushåll för första gången. NÄR DU LÄSER detta är vi redan några veckor in i ett nytt decennium och, med reservation för att många nu dras över samma kam, förmodligen börjar du redan tvivla på dina nyårslöften. Oavsett om det handlar om att reducera skärmtid, träna bättre eller äta lite hälsosammare så är det just nu, några veckor in i januari, som dina frejdiga utfästelser efter några glas bubbel häromveckan börjar kännas … lite jobbiga, tråkiga och onödiga? VI HÖR DIG. I det här numret bjuder vi på massor av recept och inspiration som gör det både enkelt och gott att äta nyttigt och grönt. Nudlar i ny kostym, citrusdoftande juicer, vitaminrika smoothies, husmansklassiker som shepherd's pie, krabbelurer och skånsk kalops i vegetarisk tappning. Skärmtiden och träningen då? Det får du ta hand om själv. EN DEL AV er får Buffé för allra första gången den här månaden. Andra har varit med sedan dag ett, det vill säga sedan 1995. Just det, det är 25 år sedan det första numret av Buffé landade i hundratusentals svenska hushåll för första gången. Vi firar med andra ord jubileum. Detta kommer ni att märka i tidningen löpande under året och på vårt snabbt växande Instagramkonto @tidningenbuffe. Trevlig läsning, och styla mat. I det här numret har Anna stylat den vegetariska tolkningen av husmanskosten på sidorna 21–25. Vad är det bästa med ett nytt år? – Energin i att ha ett oskrivet blad framför sig! Vad dricker du helst för att hålla förkylningar på avstånd? – Då gör jag en stor batch med ingefärs- och gurkmejashot och dricker ett glas till frukosten varje morgon. CHARLIE DREVSTAM Fotograf Över 30 års erfarenhet av fotografi för allt från reklam till kokböcker och känd för sina stilleben vackra som konstverk: i månadens Buffé har Charlie förevigat de färgstarka vitaminkickarna på sidorna 29–33. Vad är det bästa med ett nytt år? – Att det är långt till nästa vinter, som jag inte är så förtjust i. Vad dricker du helst för att hålla förkylningar på avstånd? – En pressad citron i ett tunt dricksglas med kallt kolsyrat vatten, varje morgon. ICA-handlare i fokus JENS BERTILZON ICA Kvantum Toppen I Höllviken, Vellinge, driver tredje generationens ICA-handlare Jens sedan 12 år ICA Kvantum Toppen. Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept, liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #01/2020 Förutom handlare är han också utbildad stuntman, personlig tränare och väktare. Vad utmärker er butik? – Vi har ett unikt koncept med hälsofokus: en friskvårdsavdelning med friskvårdsbar och friskvårdscoach för att inspirera kunder till att äta mer hälsosam mat. Vad efterfrågas av kunderna i januari? – Nyårslöftena driver på försäljningen av frukt och grönt. Vi är alla som mest förändringsbenägna denna månad så varför inte lova sig själv en friskare framtid med mer frukt och grönt på menyn? Bagels blir till! Stylisten Linda Berlin fixar de perfekta bröden. Ledare “
Buffé JANUARI – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé NUDLAR FÖR ALLA SMAKER
Buffé TILLBAKA TILL: 1995
Buffé KLASSIKER PÅ NYTT VIS
Buffé GOTLÄNDSKT FRAMTIDSHOPP
Buffé VINTERNS VITAMINBOOST
Buffé MATSKOLA
Buffé Hejdå kortkund. Hallå stammis!
Buffé SISTA ORDET