Loading...
Buffé JANUARI – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé NUDLAR FÖR ALLA SMAKER
VARDAG "NUDLAR" MED KRISPIG TOFU OCH JORDNÖTTER 4
PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 förp färsk pasta, t ex fettuccine eller tagliatelle ca 250 g 1 ½ tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 3 finhackade vitlöksklyftor 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja 1 msk finhackad ingefära ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi 250 g 1 ½ dl finhackade saltade jordnötter 2 finskurna salladslökar neutral rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Värm 2 msk olja, chiliflakes, ev sichuanpeppar, vitlök och socker i en kastrull. 2. Ta från värmen och blanda med jordnötssmör, hälften av sojan, ingefära och ca 1 dl vatten. 3. Smula tofun och stek knaprig i 2 msk olja. Tillsätt resten av sojan och stek ytterligare någon minut. 4. Dela pak choi längsmed. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka pak choi i saltat vatten ½ minut och häll av. 5. Blanda pastan med såsen och toppa med tofu, pak choi, jordnötter och salladslök. VISSTE DU ATT .. . ... pasta liknar äggnudlar i smak och konsistens, och går därför bra att använda istället? 16 BUFFÉ #01/2020
Buffé TILLBAKA TILL: 1995
Buffé KLASSIKER PÅ NYTT VIS
Buffé GOTLÄNDSKT FRAMTIDSHOPP
Buffé VINTERNS VITAMINBOOST
Buffé MATSKOLA
Buffé Hejdå kortkund. Hallå stammis!
Buffé SISTA ORDET