Buffé JANUARI – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé NUDLAR FÖR ALLA SMAKER
Buffé TILLBAKA TILL: 1995
Buffé KLASSIKER PÅ NYTT VIS
Buffé GOTLÄNDSKT FRAMTIDSHOPP
Buffé VINTERNS VITAMINBOOST
Buffé MATSKOLA MATSKOLA Så gör du Bagels Gör hål i
degbollarna och forma till ringar. Amerikanarnas favoritfrukost stavas b-a-g-e-l-s. De ljuvligt saftiga bröden med seg skorpa serveras helst nyrostade med ett generöst lager krämig färskost. Lär dig hur du bakar dem hemma! Koka bagelserna i omgångar på svag värme. BAGELS CA 16 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 25 g färsk jäst 5 dl ljummet vatten 37° C ½ dl ljus sirap 12 ½ dl vetemjöl special, 750 g 2 tsk salt 1 uppvispad äggvita blandade frön att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt sirap, mjöl och salt. Arbeta degen i maskin 5 minuter eller för hand ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Pensla med vispad äggvita. 2. Ta upp degen på mjölad bänk och 35 BUFFÉ #01/2020 knåda den. Dela degen i ca 16 bitar och rulla till bollar. Platta till lite och gör ett hål i mitten, dra försiktigt så hålet blir lite större. Lägg på två bakpappersklädda plåtar och låt jäsa övertäckt 30 minuter. 3. Sätt ugnen på 225° C. Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka bagelserna i omgångar på svag värme ca 2 minuter per sida. Låt rinna av på en kökshandduk och lägg på bakpappersklädda plåtar. Pensla med äggvita och strö över frön. 4. Grädda ca 15 minuter tills de får fin färg. Låt svalna. Frys in de bagelserna du inte äter direkt. TIPS! Bagels över? Skiva och rosta till bagelchips, perfekt som snittar eller att servera med dipp. Recept finns på buffe.se. STYLING LINDA BERLIN FOTO CHARLIE DREVSTAM
Buffé Hejdå kortkund. Hallå stammis!
Buffé SISTA ORDET