Mer smak 1
PÅSKMAT / Eisenmans favoriter Tips! Om du inte hi
ttar . pistagekräm funkar även t ex casheweller mandelspread. PIZZA BIANCA MED BURRATA, MORTADELLA & PISTAGEKRäM TID: CA 45 MIN PLUS JÄSNING (1 TIM ALT ÖVER NATTEN) Den söta pistagekrämen bryter härligt mot det salta på pizzan. 1 PIZZA PIZZADEG 12 g jäst (ca ¼ paket) 1 ½ dl vatten, rumsvarmt k 1 msk olivolja 1 tsk salt k ca 4 dl vetemjöl TOPPING k 150 g riven mozzarella 2 burrata (à 100 g) k 100 g mortadella (6 skivor) 2–3 msk pistagekräm (el likn) k ½ dl hackade pistagenötter f ingsalt och nymalen svartpeppar k jungfruolivolja av god kvalitet GÖR SÅ HÄR 1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet. Rör tills jästen har lösts upp. 2. Tillsätt olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt mer mjöl vid behov. Täck med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur ca 1 tim eller i kylskåp ca 8 tim eller över natten. 3. Sätt in en bakplåt mitt i ugnen och sätt på ugnen på högsta värmen. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Tryck ut degen till en pizzabotten och lägg den på ett bakplåtspapper. Grädda degen på den varma plåten i ugnen i 5–8 min. Ta ut pizzabottnen och strö över riven mozzarella. Grädda i ytterligare 5 min tills osten har smält och börjar bli lite gyllene. 4. Lägg burratan på den gräddade pizzan. Skär ett kryss i burratan och sprid ut den över pizzan. Lägg ut mortadellan som rosor. Värm pistagekrämen lite och ringla över pizzan. 5. Strö över de hackade pistagenötterna och lite flingsalt. Vrid över svartpeppar och ringla på lite olivolja.