Mer smak 1
B Coop Provkök på uppdrag I samarbete med GØL och
Tulip Uppdrag: POPPIS TILLTUGG! En pizza-slice eller några läckra pinchos är en perfekt start på en lyckad kväll! R E C EP T: C O OP P R O V KÖK Pizza TID: 30 MIN UGN: 250° Salami eller pepperoni? Toppa med din favorit. 2 STYCKEN 1 färdig pizzadeg, surdeg (400 g) SALAMITOPPING 4 msk tomatsås 75 g riven pizzaost 25 g Tulip Salami 3 cocktailtomater, skivade ½ mozzarella, i bitar rucola PEPPERONITOPPING 2 msk ajvar 25 g riven pizzaost 25 g Tulip Pepperoni ½ snackspaprika, skivad Tulip Pizzatopping – Pepperoni och Salami ➤ Tulip lanserar två av världens populäraste pizzatoppingar – Pepperoni och Salami. Njut tillsammans med familj och vänner, passar perfekt till en pizzadeg på ugnsplåt. Klara att toppas direkt på pizzan! GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i två delar. Forma och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 2. Toppa pizzorna med varsin topping och grädda i ugnen ca 15 min eller tills kanterna är gyllene. Smakrik klassiker ➤ GØL salami chips är en smakrik salami som kan varieras på många sätt. Toppa din pastasallad eller ät dem direkt som snacks. Svåra att motstå – enkla att dela. Pinchos med paj TID: 10 MIN Ta en, ta två… de är ju så små. 6 STYCKEN 1 färdig ostpaj, ca 300 g 12 skivor GØL salami chips 6 gröna oliver basilika, till garnering 6 tandpetare GÖR SÅ HÄR 1. Skär pajen i trekanter. 2. Toppa med salamichips, oliver och en basilikakvist. Stick ner en tandpetare för att hålla ihop pinchosen. Pinchos med baguette TID: 15 MIN UGN: 200° 6 STYCKEN 1 baguette, i skivor + olivolja 1 dl ajvar 1 dl rostade pumpakärnor 18 skivor GØL salami chips 6 fefferoni persilja & tandpetare GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°. Rosta brödet gyllene i ugnen med olivolja. 2. Blanda ajvar med pumpakärnorna. Toppa baguetten med ajvarröran, 3 skivor salamichips och en fefferoni, stick i en tandpetare för att hålla ihop. g i d MATFOTO & STYLING: EVA HILDÉN PORTRÄTTFOTO: JOEL WÅREUS b r r S er ar t a d i a i s p c o ta B e l et u v r g i r k un n . n m l v P H y / ” e S R t t i m L in d ll el o r P l ö k a S ” a t g p h t l ä , a k t e