Mer smak 1
PÅSK MED PLOCK Supergod Plocka ihop ditt eget pås
kbord från systrarna Eisenmans urval av läckra lax-, sill- och äggrätter. Eller baka det goda brödet och köp sillen färdig! RECEP T & S T Y L I NG: MONICA EISENMAN & L I SA EISENMAN FR I SK FOTO: E VA H I LDÉN ÄGGHALVOR MED KARAMELLISERAD LöK & KAVIARGRäDDE TID: CA 1 TIMME Sötman i den karamelliserade löken gifter sig utmärkt med sältan i kaviargrädden. 12 STYCKEN k 6 ägg, hårdkokta k 2 msk majonnäs 1 krm salt k peppar KARAMELLISERAD LÖK k 1 stor gul lök k 1–2 msk rapsolja k 2 tsk strösocker k 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt KAVIARGRÄDDE k ½ dl vispgrädde k 2 msk kaviar (t ex Kalles) GARNERING k små dillvippor k finskuren gräslök Namn: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Gör: Matkreatörer som vunnit flera priser för sina kokböcker och driver matbloggen systrarnaeisenman.se. Så firar vi påsk: Bjuder familjen på en blandning av gamla och nya rätter. Längtar! 8 GÖR SÅ HÄR 1. Karamelliserad lök: Skala och skiva löken tunt. Fräs i olja på låg värme tills löken har mjuknat. Tillsätt socker, vinäger och salt och fortsätt fräsa ca 30 min, tills löken är gyllene. Låt svalna. 2. Mixa löken fint. Skala äggen och skär i halvor på längden. Plocka försiktigt ur ägggulan. Lägg ner i skålen med löken. Tillsätt majonnäs och mixa ihop allt till en kräm. Smaka av med salt och peppar. 3. Vispa grädden lätt och rör ner kaviar. 4. Fyll ägghalvorna genom att spritsa eller skeda i lökröran. Spritsa eller klicka på kaviargrädde och garnera med dill och gräslök. mer smak nr 2 2024