Mer smak 1
Mathjälten: Ulrika Brydling ”Jag vill jobba för e
n hållbar planet” Det är inte bara Mer Smak som förstått vilken mathjälte tidningens profil Ulrika Brydling är. I januari tilldelades hon Gastronomiska Akademiens silvermedalj för ”sina utomordentliga insatser inom svensk matkultur” och fick ta emot priset av kung Carl XVI Gustaf. ULRIKA BRYDLING BRINNER för hållbart, svenskt mathantverk, något som inte minst visat sig i alla recept hon varit med och skapat som medarbetare på Mer Smak och som hållbarhetsstrateg och projektledare på Coop Provkök. Under vinjetten ”Matcha mat & vin” har hon dessutom delat med sig av sin kunskap som sommelier. Grattis Ulrika, vad innebär medaljen för dig? – Stort tack! Medaljen är verkligen ett kvitto på allt man gjort under alla år, att det har uppskattats men också ett fint sätt för mig att reflektera över allt jag har gjort och är med om. Medaljen innebär även att jag vill fortsätta jobba vidare och driva utvecklingen mot en mer hållbar planet! I höstas började du som chef för Eldrimner i Jämtland. Vad gör du där? – Det korta svaret är att jag leder arbetet på Eldrimner som är ett nationellt resurscenter för mathantverkare där vi förmedlar kunskap och ger stöd och inspiration till mathantverkare i Sverige och Norden på uppdrag av regeringen. Vilken mathjälte skulle du själv vilja ge en medalj? – Alla ekologiska bönder och alla mathantverkare som varje dag ser till att vi andra har ren, god och rättvist producerad mat hela året. De riktiga hjältarna! ❤ Text: Anna Thorsell Foto: Joel Wåreus Text: Anna Gidgård mer smak nr 2 2024 Vem: Ulrika Brydling, som kan titulera sig kock, sommelier, krögare, utbildare, hållbarhetsstrateg och matinspiratör. Aktuell: Har tilldelats Gastronomiska Akademiens silvermedalj. 17 Xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxx xxx.