Mer smak 1
NY DESIGN – samma goda kaffe! SÅ BRYGGER DU DET A
LLRA GODASTE MORGONKAFFET! 1 Vårda din kaffebryggare. Håll den ren och avkalka med jämna mellanrum. Om du har möjlighet, kontrollera temperaturen. Kaffe ska bryggas i hög temperatur för att alla smakämnen och aromer ska frigöras, helst mellan 92° och 96°. Om din bryggare har för låg temperatur är det bättre att koka upp vattnet och hälla över kaffet genom en filtertratt. 2 Våga prova något nytt. Många av oss dricker samma goda kaffe varje dag. Men det kan vara roligt att våga prova något nytt. Mörkrostat i stället för mellanrostat eller mala hela kaffebönor – hela köket kommer dofta ljuvligt! 3 Fukta filtret. Blöt kaffefiltret innan bryggning för att få bort oönskad papperssmak. 4 5 Dosera rätt. Använd ett kaffemått eller rågad matsked per kopp, 6–8 g per 1,5 dl vatten. Förvara kaffet rätt. Behandla kaffet med kärlek och respekt. Aromerna bevaras bäst om kaffet förvaras mörkt och svalt i väl tillsluten originalförpackning, gärna i en tätslutande burk. Schysst odlat Vi köper noga utvalda kaffebönor med full spårbarhet som odlas med hänsyn till både människor och miljö. Långa och nära relationer med få mellanled betyder att odlarna får mer betalt. De utvecklingsprojekt vi driver inom ramen för International Coffee Partners gör också att möjligheter och levnadsvillkor för småskaliga kaffeodlare förbättras. Det innebär bland annat att vi bidrar till att: • Bekämpa klimatförändringar • Minska hunger • Minska fattigdom Fikadags? Njut av varje droppe kaffe. Men brygg inte Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på lofbergs.se/hallbarhet mer än vad som går åt. På så vis hjälps vi åt att vara hållbara.