Mer smak 1
XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx LAXTARTAR ME
D GARI, SESAM & WASABIMAJO TID: CA 20 MIN Inspiration av japanska smaker. Gari är inlagd ingefära. 12 STYCKEN k 400 g färsk lax (gärna Salmalax) k ½ tsk sesamolja k 2 msk finhackad rödlök 2–3 msk hackad gari ca 1 krm fingsalt WASABIMAJONNÄS k 1 dl majonnäs 1 msk wasabi GARNERING s varta sesamfrön (eller vita rostade) färsk koriander GÖR SÅ HÄR 1. Skär den råa laxen i små fina bitar. Blanda med sesamolja, rödlök och gari. Smaka av med lite salt. 2. Wasabimajonnäs: Rör ihop majonnäs och wasabi. 3. Fördela laxen i små glas. Spritsa på wasabikrämen och garnera med sesamfrön och koriander. Det är så vackert att servera laxen i nubbeglas! mer smak nr 2 2024 11