Mer smak 1
Våra mest älskade PÅSKTÅRTOR! Att Mer Smak har en
tårta på omslaget i påsknumret har blivit en tradition vi inte vill bryta. I år är den fylld med brynt smör smaksatt med vanilj, men vi bjuder också på några tidigare favoriter. RECEP T: SAR A BEGNER & ULR I K A BRYDL I NG SILVIATÅRTA TID: 40 MIN + TID ATT SVALNA UGN: 180° Brynt smör med smak av vanilj är en enkel men samtidigt urgod fyllning. 12 BITAR k 3 ägg k 3 dl socker k 3 dl vetemjöl k 2 tsk bakpulver 1 dl kokhett vatten BRYNT SMÖR MED VANILJ k 200 g smör k 1 dl mjölk k 2 msk vaniljsocker GARNERING k 3 dl vispgrädde, vispad k 2 ½ dl kokosfingor 2 krm gul karamellfärg k påskgodis, hallon, mynta GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. 3. Rör ner vattnet snabbt till en slät smet och häll i formen. Grädda kakan 30 min. Låt svalna och dela på mitten. 4. Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull. Ta från värmen, vispa ner mjölk och vaniljsocker. 5. Kokosfingor: Blanda kokosflingor med karamellfärg i en bunke tills alla flingor är gula enligt önskad nyans. 6. Ringla vaniljsmöret på snittytan på båda bottnarna. Lägg ihop dem med ytorna mot varandra. Bred på vispad grädde runt om hela tårtan och täck med kokosflingor. Garnera med påskgodis, färska hallon och mynta. 2 2 mer smak nr 2 2024 FOTO: WOLFGANG KLEINSCHMIDT STYLING: LENA SÖDERSTRÖM Årets påsktårta!