Mer smak 1
VARDAGSAKUTEN / Sveriges vanligaste frågor 2. Snä
llt mot plånboken 3. Ät mer grönsaker UGNSBAKAD SAVOYKÅL MED KORV TID: 40 MIN UGN: 200° Husmanskost till bra pris, som hela familjen kan gilla. 4 PORTIONER k 800 g potatis k 500 g savoykål eller vitkål salt och svartpeppar k 50 g smör 400 g alspånsrökt korv GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och koka i saltat vatten. 2. Skär kålen i mindre klyftor och lägg i en ugnsform. Salta och peppra och hyvla över smör. Tillaga i ugnen ca 30 min. 3. Snitta korvarna och lägg på en plåt och tillaga samtidigt i ugnen med kålen. Servera med pressad potatis och skeda över smöret från kålen. KYCKLINGCURRY TID: 30 MIN Värmande, smakrikt, enkelt och med massor av grönsaker! TIPS! Korv är en favorit i många familjer. Det är generellt billigt så välj inte bara efter pris utan välj den korv som passar er smak. Man kan till och med välja några olika korvar till olika personer i familjen. Man blir nöjdare när det är mycket smak! Kål och potatis är verkligen bra mat innan sommargrönsakerna kommer. mer smak nr 2 2024 4 PORTIONER k 3 dl ris k 2 msk rapsolja 300 g kycklingfilé k 2–3 vitlöksklyftor, hackade k 1 gul lök, hackad k 50 g ingefära, hackad k 1 röd chili, hackad k 1 tsk spiskummin k 1 tsk mald koriander k 2 tsk gurkmeja 1 tsk salt 2 msk kycklingfond 2 msk vatten k 1 broccoli, stjälk + buketter 250 g frysta sojabönor, tinade k 3 dl turkisk yoghurt GÖR SÅ HÄR 1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 2. Skär kycklingen i bitar. Hetta upp en kastrull med olja. Bryn kyckling, vitlök, lök, ingefära, chili och torra kryddor tills det har fått färg. Salta. Tillsätt fond och vatten och låt koka ca 20 min. Lägg i broccoli i bitar och sojabönor, koka ytterligare 5 min. Smaka ev av med mer salt. 3. Häll i yoghurten och värm upp. Servera med riset. TIPS! Den här rätten passar fint för den som vill äta grönsaker i maten och inte till maten. Här är det massor av grönsaker som bidrar med smak, fibrer, konsistens och vitaminer. 33