Mer smak 1
Pssst! Här är garneringen i en annan färg men det
är lika fint att göra garneringen av den överblivna marsipanbiten! PÅSKTÅRTA MED NöTKRäM TID: CA 30 MIN En gul tårta med godisägg och garnering. Ja, då är det påsk! 12-16 BITAR 2 förp tårtbottnar k 2 dl aprikosmarmelad k 2 dl vispgrädde 2 runda marsipanlock (à 200 g) k valfritt godis NÖTKRÄMSFYLLNING k 3 dl vispgrädde k 200 g nötkräm BANANFYLLNING k 2 bananer 250 g mascarpone Vill du göra en mindre tårta? Vi gjorde en hög maffig tårta, men om du vill göra en mindre tårta räcker det att köpa en förpackning tårtbottnar och ett marsipanlock, och halvera ingredienserna till fyllningen. Bred första bottnen med marmelad och bananfyllning och andra bottnen med nötkrämsfyllning. Lägg på den tredje bottnen och täck med grädde. Lägg på locket som på en prinsesstårta eller som på bilden. mer smak nr 2 2024 GÖR SÅ HÄR 1. Nötkrämsfyllning: Vispa grädde och nötkräm med elvisp. 2. Bananfyllning: Mosa bananerna med en gaffel och blanda med mascarpone. 3. Bred den första bottnen med 1 dl aprikosmarmelad och bred på hälften av bananfyllningen. Lägg på en ny botten. Bred på hälften av nötkrämsfyllningen. Lägg på en ny botten. Bred med 1 dl marmelad och resten av bananfyllningen. 4. Lägg på en ny botten. Bred på resten av nötkrämsfyllningen. Lägg på den femte och sista bottnen. (Den som blir över kan du spara och t ex rosta i ugnen i trekanter och servera med grädde och bär.) 5. Vispa resten av grädden och bred runt om på tårtan. Dela marsipanlocken på hälften. Lägg tre bitar med den raka sidan nedåt runt tårtan (lite omlott eller skär bort lite). Vik en öppning i mitten av tårtan. 6. Skär remsor av den sista marsipanen, snurra och lägg ut. Täck ev skarvar. Garnera med godis. 23 FOTO: JOEL WÅREUS STYLING: KAROLINA OLSON HAGLUND