Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
SOMMARKÖK TIPS! Använd crème fraiche istället för
smetana. SYRLIG GURKSALLAD MED DILL 4–6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 stor gurka 1 silverlök 2 msk risvinäger 1 msk strösocker 2 krm salt ½ dl hackad dill GÖR SÅ HÄR 1. Skala och kärna ur gurkan. Skär i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Rör ihop vinäger, socker och salt. Blanda med gurkan, silverlöken och dillen vid servering. TIPS! Har du gul eller röd lök hemma? Använd det istället för silverlök. Risvinäger går bra att byta ut mot annan typ av ljus vinäger så som äppelcider- eller vitvinsvinäger. 17 BUFFÉ #02/2020 BUFFÉ #05/2020 GRILLAD SPARRIS MED FETAOSTKRÄM OCH HONUNG 4–6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 knippen grön sparris à 250 g 150 g fetaost 2 dl smetana 1 tsk fi nrivet citronskal 1 msk fl ytande honung ½ dl hackade rostade hasselnötter olivolja salt GÖR SÅ HÄR 1. Smula fetaosten i en bunke. Tillsätt smetana och vispa ihop till en kräm. Rör ner citronskal och 2 krm salt. 2. Bryt ev av den nedre delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja och krydda med ½ tsk salt. Grilla tills den får lite färg. Servera sparrisen med fetostkrämen, ringla över honung och strö över hasselnötter.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN