Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
BUFFÉ BESÖKER FATENS BAKLAVA 12 PERSONER / ÖVER 6
0 MIN INGREDIENSER 500 g mandlar, pistagenötter och valnötter 1 tsk mortlad kardemumma 16 fi lodegsark 400 g smör Sirap 4 dl strösocker 2 dl vatten 1 msk färskpressad citronjuice ev 2 tsk apelsinblomsvatten eller rosenvatten Topping 2 dl fi nhackade naturella pistagenötter GÖR SÅ HÄR 1. Sirap: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme 3–5 minuter. Ta från värmen och rör ev ner apelsinblomsvatten eller rosenvatten. Låt svalna och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur. 2. Finhacka nötterna och blanda med kardemumma och 4 msk av sirapen. Smält smöret och låt svalna. 3. Sätt ugnen på 175° C. Lägg fi lodegsarken ovanpå varandra så att bladen inte torkar ut och lägg en fuktig handduk över. Lägg ett ark fi lodeg på bänken och pensla med smält smör, lägg på ett ark och pensla igen, gör om detta tills du har 4 stycken fi lodegsark på varandra. 4. Lägg ¼ av nötblandningen längst ut på fi lodegskanten längs långsidan och rulla ihop. Upprepa med resterande ark och fyllning. 5. Skär rullarna i ca 5 cm stora bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter tills de är gyllene. 6. Ta ut baklavan, ringla över den kalla sirapen och strö över pistagenötterna direkt så de fastnar. Låt gärna stå minst 12 timmar innan servering. Fatens baklava är en söt klassiker med smak av mandel och pistage. Ett måste på buffébordet! 31 BUFFÉ #05/2020
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN