Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
BUFFÉ BESÖKER ROSTAD AUBERGINESALLAD MED GETOST O
CH KIKÄRTOR 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Aubergine är en vanlig råvara i stora delar av Asien och Mellanöstern och går att variera i oändlighet. Servera denna sallad på en buffé eller till grillad kyckling eller kött. 1 kg aubergine 1 förp kokta kikärtor 380 g 2 msk färskpressad citronjuice 200 g färsk bladspenat 100 g getost ½ dl fi nhackad persilja ½ dl fi nhackad mynta olivolja salt, fl ingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och strö på 2 tsk salt. Låt stå 30 minuter. 2. Häll av och skölj kikärtorna. Torka torra med hushållspapper. Stek i 1 msk olja tills de är gyllene. Krydda med ½ tsk fl ingsalt. 3. Sätt ugnen på 225° C. Torka av auberginen och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor och ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter tills de får färg. Låt svalna. 4. Blanda citronjuice med 3 msk olja till en vinägrett. 5. Lägg ut spenaten på ett fat och varva aubergine, smulad getost och kikärtor. Strö över persilja och mynta. Ringla över vinägretten. Denna paprikaröra kallas även för muhammara och är extra god till grillad kyckling, kött eller att doppa bröd i. TUNISISK PAPRIKARÖRA 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN Grilla 1 ½ kg röd paprika, 2–3 röda chili, 2 gula lökar och 6 vitlöksklyftor med skalet på runtom ca 8 minuter tills de får färg och mjuknar. Eller ställ in i ugnen ca 10 minuter på 250° C grill/övervärme. Lägg det grillade i en plastpåse och låt svalna. Skala och kärna ur paprika, chili och lök. Lägg allt i en bunke. Mixa med 4 msk olivolja och 1 tsk salt med matberedare eller stavmixer till en grov röra. Vänd ner 2 msk grovhackad kapris. 29 BUFFÉ #05/2020
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN