Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
BUFFÉ BESÖKER Dessa filodegsrullar är en variant
av samosas som äts i bland annat Indien, många delar av Mellanöstern och Afrika. FILODEGSRULLAR MED SVAMP 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 gul lök ½ röd chili 500 g färska champinjoner 2 msk olivolja 1 dl rostade solroskärnor 1 förp fi lodeg 250 g neutral olja till fritering fl ingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala löken. Finhacka lök, chili och svamp. Fräs lök och svamp i oljan tills all vätska kokat bort och det fått lite färg. Låt svalna. Rör ner chili, frön, ½ tsk salt och 2 krm peppar. 2. Lägg fi lodegsarken ovanpå varandra så att bladen inte torkar ut och lägg en fuktig handduk över. Dela fi lodegsarken på mitten. Lägg ca 1 msk av svampfyllningen 25 BUFFÉ #05/2020 BUFFÉ #01/2020 i kanten på 1 ark fi lodeg men spar ca 3 cm på kanterna. Rulla och vik in kanterna. Pensla kanten med lite vatten och rulla ihop. 4. Hetta upp en stor kastrull med olja till 170–180° C. Fritera några rullar åt gången ca 1 minut tills de är gyllene. MAST O KHIAR – PERSISK TZATZIKI CA 5 DL / ÖVER 60 MIN Skär 1 liten gurka i små tärningar. Blanda med 4 dl tjock yoghurt (10 %), 1 riven vitlöksklyfta, 2 msk fi nhackad dill, 3 msk fi nhackad mynta och 1 msk torkad mynta, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Ställ i kylen minst 1 timme. Toppa med 1 dl hackade rostade valnötter, 1 dl granatäppelkärnor, 2 msk fi nhackad persilja och olivolja vid servering. Byt ut valnötterna mot solroskärnor. TIPS!
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN