Årsredovisning 2017 1
Årsredovisning 2017 Hållbarhetsrapport
Samspel med intressenter Hållbarhetsrapport I all
t vi gör har vi miljöfrågor och energibesparing i åtanke. Dels vid de hyresgästanpassningar som genomförs, men även när vi ser över våra fastigheters system som till exempel på fastigheten Vindflöjeln 6, Hagacentrum. Där har vi gjort stora besparingar genom att byta ut ventilationssystemet och ledarmaturer i de allmänna utrymmena. Minskningen av CO2 utsläpp för perioden blir när det gäller fjärrvärme en minskning med 38,6 ton och för el 44,7 ton. En annan typ av åtgärd som bidragit till energibesparingen är de entrépartier som bytts ut på till exempel på Storgatan 16. Samtliga lokalhyresgäster får ett nyhetsbrev fyra gånger per år där vi presenterar lediga lokaler och aktuella nyheter. I december bjöd vi dessutom in till en gemensam julfrukost där våra hyresgäster fick en rundvandring på vår nya kontor vid Husarens gränd. Ett mycket uppskattat inslag. I våra gallerior och stadsdelscentra har vi haft diverse aktiviteter under året, till exempel påsk och julmarknader. Det tror vi stärker attraktiviteten och kännedomen om våra handlare. Vi har även haft UFmässa, där unga studerande prövar sina affärsidéer. Atilla och Heléne Dagdelen driver sedan sju år tillbaka Fresh Food i Kumla. Nu har de öppnat en restaurang med samma namn och samma inriktning i Örebro. En restaurang för salladsälskare Allt fler människor vill leva hälsosamt och därför ökar efterfrågan på grönsaker, närodlat och andra för kroppen nyttiga produkter. Det anser Heléne och Atilla Dagdelen, som under hösten 2017 öppnade sin andra salladsbar med namnet Fresh Food. Den första finns i Kumla som nu fått sällskap av en syster i Örebro, närmare bestämt i Husarens gränd på Slottsgatan. – Det fanns en efterfrågan på en restaurang av det här slaget i Örebro. I Örebro har vi än större fokus på hälsa. Vi strävar efter att jobba med närproducerade råvaror och ekologiskt, säger Heléne Dagdelen. Fresh Food ligger vägg i vägg med Boulebar, som har en annan inriktning. En svår konkurrent? – Inte alls. Vi ser dem mer som en samarbetspartner och att vi kan lyfta varandra, säger Atilla Dagdelen. Konceptet för Fresh Food är enkelt. Kunden komponerar själv sin måltid utifrån ett rikt urval av olika råvaror. – Vi fixar byggstenarna som kunden själv sedan komponerar till en god och hälsosam måltid. Att öka medvetenheten om vad vi stoppar i oss, hur vi tar hand om oss själva och vår jord är viktigt för oss. Vår kundkrets är alla som är sugna på hälsosam och god mat, säger Atilla. 39
Årsredovisning 2017 Året i siffror ÖrebroBostäder
AB
Årsredovisning 2017 ÖBO Omsorgsfastigheter AB
Årsredovisning 2017 Västerporten Fastigheter i Öre
bro AB
Årsredovisning 2017 ÖBO Husaren AB
Årsredovisning 2017 Fastighetsbestånd
Årsredovisning 2017 Organisationen
Årsredovisning 2017 2017 i korthet
Årsredovisning 2017 Ordlista/ Definitioner
Årsredovisning 2017 Kartor