Buffé 1
En kyckling – fem rätter MINESTRONE
FÖR 1 PERSON 1 kycklingskrov 1 liten palsternacka 1 liten gul lök 1 morot 1 selleristjälk 1 vitlöksklyfta ½ tsk torkad timjan ½ dl torrt vitt vin 3 dl vatten 1 förp krossade tomater (ca 400 g) 2 tsk färskpressad citronjuice ½ dl torkade gröna linser ½ dl spagetti bruten i små bitar olivolja salt, nymalen svart- eller vitpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala palsternacka, lök och morot. Skär dessa samt sellerin i cm-stora bitar. 2. 3. 4. 5. 6. 7. JERK-KYCKLING MED ROSTAD MAJS OCH PAPRIKASÅS FÖR 1 PERSON 1 kycklingklubba (lår och ben) och 2 kycklingvingar 2 tsk Jamaica jerk-krydda 1 majskolv (förkokt färsk eller tinad fryst) planera kycklingen så här: salt ROSTAD PAPRIKA- OCH CHILISÅS 1 stor röd paprika ½–1 röd chili 2 msk olivolja 1 tsk färskpressad limejuice GÖR SÅ HÄR: 1. ningen. 2. 3. 4. är klart men inte bränt. 5. 6. med ris eller bröd och en grönsallad. TAREQS JERK-KRYDDNING GER CA 1 DL Skala och hacka ½ gul lök och 1 vitlöksklyfta ½ tsk chilipulver, 1 tsk färskpressad limejuice, ½ tsk mortlad kryddpeppar, ½ tsk riven muskot, ½ tsk five spicekrydda, 2 msk japansk soja, 1 krm torkad timjan och 1 tsk rapsolja till 19