Buffé 1
Prisvärt! www.buffe.se. Jo
sefines matiga studenttips Bjud in vänner och laga mat ihop en vanlig veckodag. Extra bra om det blir mat över till lunchlåda kommande dag. Testa att laga nya recept av de råvaror du har hemma. Det gör matlagningen roligare. Tänk smart och köp råvaror som blir goda i flera rätter. Exempelvis halloumin som används till både mackan och pastan. Eller de krossade tomaterna som blir goda både i en omelett och som fyllning i den gratinerade auberginen. Tips! Toppa gärna rätten med lite färsk koriander för extra smak. Mättande fritters MAJSFRITTERS MED BÖN- OCH AVOKADOSALSA Supergoda och enkla fritters! Servera med en sötsyrlig bönsalsa. FÖR 2 PERSONER 200 g tinade frysta majskorn 1 liten vitlöksklyfta 50 g skuren grönkål 1 ägg ¾ dl dinkel- eller havremjöl ½ tsk bakpulver rapsolja salt, svartpeppar limeklyftor till servering BÖN- OCH AVOKADOSALSA 1 liten förp kokta svarta bönor (190 g) 125 g fryst, tinad mango 1 msk fryst hackad koriander 1 msk färskpressad limejuice 1–2 krm chiliflakes GÖR SÅ HÄR: 1. 2. 2 minuter per sida. 3. Bönsalsa: 1 krm salt och 1 krm peppar. 4. FÖR ALLA Gör glutenfri: byt ut mjöl av dinkel eller havre mot mjöl av ren havre. Fri från laktos och mjölk Josefine Elgquist Ålder: 23 år. Kommer från: Göteborg. Pluggar: Socionomprogrammet vid Lunds universitet, Campus Helsingborg. Bor: I en etta på 27 kvm med kokvrå i Helsingborg. BUFFÉ 2 • 2018 35